Sloop

Sloop

Om uw sloopwerken zo goed mogelijk uit te kunnen voeren, maken wij in overleg met u vooraf een gedetailleerd projectgebonden sloopplan. Veiligheidsrisico’s inventariseren en elimineren we natuurlijk ook. Alles documenteren we zorgvuldig in onder meer een materialenpaspoort, asbestwerkplan, logistiek plan, V&G-plan en een BLVC-plan.

Ook bepalen we de juiste sloopmethode, met als stelregel dat uw omgeving geen gevaar mag lopen of hinder mag ondervinden van onze sloopwerkzaamheden. En natuurlijk zouden wij Ongekend Circulair niet zijn als wij niet als doel hebben om zoveel mogelijk materialen hoogwaardig te hergebruiken, zodat er geen kostbare materialen verloren gaan. Niet voor niets zijn wij sterk in circulair slopen.

Tweedehands materialen worden vaak gezien als oud of afgeschreven. In sloopprojecten komen wij vaak mooi materiaal tegen dat hergebruikt kan worden.  Iets passend maken wat eigenlijk niet past, dat is de uitdaging die onze klanten aangaan. De kunst van “door dingen heen kijken” en de waarde ervan inzien, dat is waar we deel van uitmaken.

In het circulaire ecosysteem van onze aarde vormen afvalstoffen meteen weer grondstoffen voor nieuw leven. De huidige maatschappij doorbreekt deze cirkel door grondstoffen te verwerken tot producten waarvan eindproducten niet of nauwelijks herbruikbaar zijn of te ontmantelen tot primaire grondstoffen. Zo ontstaat een overschot aan materialen die niet meer in het systeem kunnen terugvloeien. Op korte termijn is dat waarde- en kapitaalvernietiging, op lange termijn leidt dat tot uitputting van de natuurlijke grondstoffen.

×